Ineke de Visser

Praktisch, Creatief, Analytisch

Ineke de Visser

Als je als kind bijna alle belangrijke Franse kathedralen gezien hebt, kun je wel zeggen dat de liefde voor het vak je met de paplepel ingegoten is. Ik leerde het ambacht op de HTS-bouwkunde afstudeerrichting restauratie. Mijn praktische kant ontwikkelde ik als werkvoorbereider bij een aannemersbedrijf van Hoogevest op de afdeling die gespecialiseerd is in restauratie. Ook neem ik regelmatig zelf de hamer, kwast of troffel in de hand. 

Mijn creatieve kant ontwikkelde ik o.a. als tekenaar bij architectenbureau Verlaan en Bouwstra. Vanaf 2000 was ik mede-eigenaar van Bureau Helsdingen VOF. In 2001-2003 heb ik de HBO+ opleiding Bouwhistorie gedaan waar ik mijn oog voor details en mijn analytisch vermogen verder ontwikkelde.

In 2017 heb ik mijn vleugels uitgeslagen en ben Bureau de Visser, Goed in Erfgoed gestart. In 2019 ben ik de opleiding Energieregisseur gaan volgen aan de Hogeschool van Utrecht (HU). Het is een pilotopleiding, opgezet door de HU, TNO en het Energiepaleis e.a. Ik ben een van de eerste afgestudeerden en de enige student die deze kennis over energiebesparing inzet om juist monumenten te verduurzamen.